Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به ثبت ۳۰ پس لرزه بالای ۲.۵ پس از زلزله ۵.۷ قطور آذربایجان غربی، جزئیاتی بیشتر از این زلزله را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی بیت‌اللهی جزئیات زلزله آذربایجان‌غربی با بزرگی ۵.۷ که صبح امروز ۴ اسفند ساعت ۹:۲۲ رخ داد را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیت‌اللهی با اشاره به اینکه زلزله ۵.۷ در حوالی شمال دریاچه ارومیه و محدوده ۱۷ کیلومتری شهر قطور آذربایجان‌غربی رخ داد، به رخداد چندین زلزله کوچک و متوسط در منطقه اشاره کرد و گفت: عمق زلزله بر اساس اطلاعات موجود ۶ کیلومتری است و بنابراین این زلزله در محدوده‌های نزدیک به خود می‌تواند تاثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر جای گذاشته باشد.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در نزدیکی رومرکز زلزله از فاصله ۲ تا ۳۰ کیلومتری روستاهای متعددی وجود دارند که تحت‌تاثیر این زلزله قرار دارند و برآورد می‌شود تا میزان خسارات به واحدهای مسکونی روستایی در روستاهایی همچون گوگرد و هندوان، رزی، آلمالو، مخین و دیگر روستاهایی که در این منطقه هستند با توجه به جمعیتی که دارند، فراوانی بالایی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به دوری شهرستان قطور از رومرکز زلزله میزان خسارات به این شهر کمتر از روستاها برآورد می‌شود. هم اکنون خسارات برآورده شده از این زلزله حدود ۱۳۶ واحد روستایی و ۶ واحدشهری است.

عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تاکید بر اینکه ۴۰ آبادی و روستا تحت تاثیر این زلزله قرار دارند، تاکید کرد: شدت زلزله‌ای که در اطراف رومرکز زلزله قطور برآورده شده است حدود ۶ است که این شدت میزان تاثیرگذاری فراوانی داشته و موجب وحشت در شهرها و روستاهای  اطراف شده است.

بیت‌اللهی گسل مسبب این زمین‌لرزه را سامانه گسلی گیلاتو- سیه چشمه- خوی عنوان کرده و اعلام کرد: این سامانه گسلی چندین شاخه و یک پخش شدگی در اطراف قطور، خوی و سیه چشمه دارد که سیستم گسلی که در منطقه گسترده شده است می تواند مسبب این زمین لرزه باشد.

به گفته وی، محدوده اطراف رومرکز روستاهای متعددی را در خود جای داده است و این محدوده از نظر تراکم مراکز جمیعتی زون با تراکم نسبتا بالایی است و به همین دلیل در برخی از روستاهای این منطقه که بیشتر ساختمان هایش از نوع بنایی به ویژه با مصالح سنگین است می تواند تاثیرات منفی بگذارد و خرابی هایی را به بار بیاورد.

بیت‌اللهی بر تنش تکتونیکی فعال منطقه تاکید کرد و افزود: با توجه به رخداد زلزله‌های متعدد در این منطقه، پیش‌بینی زلزله‌های بزرگتر در منطقه، محتمل است. به همین دلیل ضرورت دارد تا از نظر مدیریتی، آمادگی لازم ایجاد شود تا آسیب‌های وارده از زلزله های آتی، کاهش یابد.

وی اعلام کرد: تاکنون نزدیک به ۳۰ پس لرزه بالای ۲.۵ رخ داده است. چنانچه، پس‌لرزه‌های زیر ۲.۵ را اضافه کنیم این عدد به مراتب بالاتر می‌رود.

بیت‌اللهی گفت: تعداد رخداد پس‌لرزه‌های فراوان بر آمادگی بیشتر مردم و مسئولان بحران تاکید دارد و توصیه می‌شود تا مردم ساکن در این محدوده تا حد امکان مراقب پس‌لرزه‌ها باشند و از نشستن و خوابیدن در مناطقی که ساختمان و یا واحدهای مسکونی دچار شکاف و شکستگی است خودداری کنند.

وی تاکید کرد: ممکن است پس‌لرزه‌های قوی‌تر ساختمان‌ها را دچار ریزش کند و خساراتی را مجددا به بار بیاورد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: علی بیت اللهی وزارت راه و شهرسازی وزارت راه آذربایجان غربی بیت اللهی پس لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت سامانه بارشی در آذربایجان غربی/دمای هوا ۵ درجه کاهش می یابد

مهدی صابری در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: طبق نقشه‌های پیش بینی و پیش یابی سامانه بارشی وارد شده به استان از روز دوشنبه تا روز سه شنبه تقویت می‌شود و بارش‌های متناوب باران در مناطق مختلف پیش بینی می‌شود.

رئیس اداره پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌غربی گفت: دمای هوای استان با تقویت سامانه بارشی، از بامداد دوشنبه تا پایان هفته پنج درجه سانتی گراد کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: این بارندگی‌ها برای همه مناطق پیش بینی شده که همراه با وزش تندبادهای لحظه‌ای، رعد و برق و در مناطق مستعد تگرگ است.

وی بیان کرد: با توجه به فعالیت سامانه، هشدار نارنجی توسط هواشناسی استان صادر شد که در راستای به کارگیری تدابیر لازم و کاهش خسارت‌ها بوده است.

رئیس اداره پیش‌بینی اداره‌کل هواشناسی آذربایجان‌غربی از شهروندان خواست تا روز چهارشنبه از تردد در کنار رودخانه هاو مسیل‌ها، تردد در ارتفاعات و کوهپایه‌ها به علت احتمال وقوع رعد و برق و صاعقه و وزش تند باد خودداری کنند.

صابری گفت: جوامع محلی و روستاییان ساکن در این مناطق نیز تا اطلاع ثانوی از چرای دام در نقاط مرتفع و در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.

وی با بیان اینکه آبگرفتگی معابر نیز برای استان پیش بینی می‌شود، اظهار کرد: لازم است دستگاه‌های مربوطه نیز به این هشدار توجه و تدابیر لازم را اعمال کنند.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته پلدشت با ۲۶ درجه بالای صفر گرم‌ترین و چالدران با پنج درجه بالای صفر سردترین مناطق آذربایجان غربی بودند؛ دمای ارومیه نیز در این مدت بین مثبت ۱۱ و ۲۲ درجه سانتی گراد در نوسان بود.

کد خبر 6098012

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • تمدید مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • تقویت سامانه بارشی در آذربایجان غربی/دمای هوا ۵ درجه کاهش می یابد
  • رگبارهای بهاری از امروز دوباره آسمان فارس را در برمی‌گیرد
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان